Publicatie

huis-van-vertrouwen
Vertrouwen is een kernbegrip in werk- en leersituaties. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen in en van je omgeving geeft ruimte aan lerend en innoverend werken. Tegelijkertijd is vertrouwen een abstract en complex begrip. Iedereen gebruikt het en iedereen geeft er zijn eigen interpretatie aan. Dit maakte ons nieuwsgierig. Zouden wij in staat zijn om het begrip handen en voeten te geven, zodat mensen bewust en actief kunnen werken aan het versterken van vertrouwen?
Na jaren van literatuuronderzoek, praten met experts en interventies uitproberen in de praktijk staat het eindproduct van alle inspanningen als een huis. Een mooi ontwerp, een stevige fundering en handige gereedschappen hebben het tot een solide en vertrouwenwekkend geheel gemaakt: ons ‘Huis van Vertrouwen’, een omgeving waar iedereen graag in zou willen vertoeven.
Ons huis, het vertrouwensmodel, geeft inzicht in hoe het gesteld is met het vertrouwen binnen samenwerkingsrelaties. En als je weet hoe het ervoor staat kun je ingrijpen en waar nodig het vertrouwen versterken. In nieuwe relaties kun je vertrouwen opbouwen. In beschadigde relaties is het vaak mogelijk het vertrouwen te herstellen.
Aan de hand van het model en de ontwikkelde hulpmiddelen maken we vertrouwen tussen collega’s en/of leidinggevenden zichtbaar en bespreekbaar. In veel situaties kunnen we helpen om de samenwerking en het vertrouwen binnen de organisatie te bouwen, te versterken en te herstellen.
 
 

 

 
Meer informatie en bestellen van het boek:
www.huisvanvertrouwen.nl
Contact:
welkom@huisvanvertrouwen.nl